Freek Vonk wordt ambassadeur van Future For Nature

Geplaatst op 24/04/2014

Bioloog Dr. Freek Vonk is vereerd dat hij zich ambassadeur van Future For Nature mag noemen. Freek Vonk “Future For Nature wil jonge natuurbeschermers een internationaal podium bieden en meewerken aan hun doorbraak. Deze individuen kunnen het verschil maken om dieren en hun natuurlijk leefomgeving goed en duurzaam te beschermen. Ik voel me verbonden met deze mensen in het veld en natuurlijk met de dieren waar zij zich voor inzetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met de Future for Nature foundation.  Helaas ben ik niet bij de uitreiking van de Future for Nature Awards op 25 april, ik zit in Australië, maar uiteraard laat ik wel van mij horen de 25e!”

 

Future For Nature

Future for Nature ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future for Nature Award en een bedrag van 50.000 euro. Het prijzengeld gaat niet naar grote, kapitaalkrachtige organisaties, maar naar winnaars die het verschil voor de toekomst maken. Voor deze bevlogen winnaars betekent de prijs dikwijls een (inter)nationale doorbraak. De bekendheid geeft hen gemakkelijker toegang tot beslissers en geldschieters. De winnaars zijn altijd jonger dan 35 jaar. Dit jaar hebben 126 natuurbeschermers uit 58 landen meegedongen naar deze prijs. Het internationale karakter, de steun aan de individuen (leeftijdsgenoten van Vonk), en de bevlogenheid waarmee zij werken is natuurlijk helemaal in het straatje van Vonk die altijd inzet voor dieren en hun leefomgeving.

 

Doorgeven van de fakkel

In elke sector zijn inspirerende mensen nodig die een voorbeeldfunctie vervullen. In de natuurbeschermingswereld zijn deze mensen, internationale beroemdheden, op leeftijd. Denk aan Sir David Attenborough, Dr. Jane Goodall en Dr. Iain Douglas-Hamilton. Future for Nature ziet hen als voorbeeld voor de nieuwe generatie natuurbeschermers. Zowel Attenborough als Goodall zijn in het verleden aanwezig geweest bij de uitreiking van de Awards en dit jaar komt Iain Douglas-Hamilton. Hij overhandigt de prijzen aan de winnaars en geeft daarmee symbolisch de fakkel door: van de oudere generatie natuurbeschermers naar de nieuwe generatie.

Iain Douglas-Hamilton onderzoekt al decennia lang het gedrag van de Afrikaanse olifant. Hij wordt bijna dagelijks geconfronteerd met afgeslachte olifanten door de stijgende vraag naar ivoor.

 

 

Noot voor de redactie

 

Future for Nature richt zich op individuen die het verschil kunnen maken en steunt hen in hun belangrijke werk. Sir David Attenborough verwoordt het werk van Future for Nature als volgt:  http://futurefornature.org/foundation/vision-mission/

 

Wilt u meer informatie over de stichting Future for Nature of de bijdrage van Freek Vonk dan kunt u contact opnemen met

 

Eline Maarse,

06 – 18 803 650 | Eline@maarsemanagement.nl | www.futurefornature.org  

Terug naar het overzicht