Dag van de Natuur, 10e editie

Geplaatst op 23/03/2020

Natuurprojecten ondersteunen door op bijzondere natuurbelevenissen te bieden. Dit is een notedop de Dag van de Natuur. Dit jaar organiseren wij de 10e editie op woensdag 7 oktober.

GlobeGuards organiseert jaarlijks, rond Werelddierendag, de Dag van de Natuur in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Op deze dag vindt de grootste veiling van natuurbelevenissen plaats. U kunt hier bieden op unieke natuurbelevenissen die aangedragen zijn door de leden van GlobeGuard, kleine maar zeer slagvaardige natuurbeschermers.  De veiling wordt ook dit jaar enthousiast geleid door onze veilingmeester Frank Buunk.

Onze eregast en keynote-spreker dit jaar is botanicus Joop Schaminée. Hij zal voorafgaand aan het veilingdiner onze gasten een kijkje achter de schermen van natuurbescherming geven. Prof. Joop Schaminée is als vegetatiekundige werkzaam bij Wageningen Environmental Research en sinds 2006 als buitengewoon hoogleraar op de Victor Westhoff leerstoel verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Wageningen Universiteit. Lees meer over Joop Schaminee.

Uw bod, uw bijdrage aan de natuur
De opbrengst van deze veiling is voor onze leden een zeer belangrijke inkomstenbron waarmee zij hun natuurbeschermingsactiviteiten voort kunnen zetten.
De voorgestelde natuurbelevenissen zijn unieke ervaringen waarbij u vaak achter de schermen kunt kijken bij de organisatie, of het zijn speciale items die door die organisaties ingebracht zijn. De prijzen van de veilingitems variëren van ongeveer €300,- tot ruim €5000,-.

Afgelopen jaar werd er goed geboden op de yogales bij de haaien van Burgers' Ocean, een reis naar de tijgers in India en een fotografie excursie in de Mllingerwaard.

Kosten? Geen!
Maar elke aanwezige wordt wel geacht ruimhartig bij te dragen aan de natuur!
Overigens betaalt de belasting mee. GlobeGuards heeft de ANBI-status en daarmee is ieder eindbod fiscaal aftrekbaar.

Deze veilingavond is inclusief borrel en feestelijk diner. Beide aangeboden door Koninklijke Burgers’ Zoo. Het programma op 7 oktober start om 16.45 uur en duurt tot 22.00 uur.

Wilt u de natuur ondersteunen met een bod op één of meerdere veilingitems en op deze avond onze gast zijn? Lees meer en meld u aan!

MELD U AAN (3) - kopie.png

veilingmeester _2019.jpg veilingdiner_2019.jpg
Veiling_tafel_2017.jpg Veiling_zaal1_2017.jpg

 

De Dag van de Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door: 

burgerszoo_stack_nl_rgb.jpg     allfornature.jpg

 

 foto's zijn gemaakt door Ruben Hoekstra

 

 

 

Terug naar het overzicht