Het Jane Goodall Instituut Nederland

Het Jane Goodall Instituut beschermt chimpansees en hun leefgebieden door natuurbehoud te combineren met community centered conservation en educatie.

Dr. Jane Goodall: “What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”


Onze missie

Het Jane Goodall Instituut Nederland bouwt verder op het wetenschappelijke werk en de humanitaire visie van Jane Goodall. “Every individual matter. Every individual has a role to play. Every individual makes a difference”

Het is onze missie om:
• bij te dragen aan het behoud van mensapen en hun leefomgeving door natuurbehoud te combineren met educatie en bevordering van duurzaam levensonderhoud in lokale gemeenschappen;
• wereldwijd het begrip voor en de behandeling van mensapen te verbeteren door onderzoek, educatie en aansporing tot actie; en
• een wereldwijd netwerk te creëren van jonge mensen met sterke betrokkenheid in de samenleving voor mensen, alle dieren en het milieu en zich vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel hiervoor inzetten.

Onze visie

Vanuit een eenheid tussen mens, dier en milieu, zien we een wereld waarin iedereen zich bewust is van de invloed van hun keuzes op deze eenheid en daarvoor verantwoordelijkheid neemt. Hierdoor worden anderen geinspireerd, inspireren zij anderen en laten zien dat elke grote of kleine bijdrage de wereld positief kan veranderen.

Het bestuur

Voorzitter: Karin Bloem
Penningmeester: Ad Jan Brouwer
Leden: Door Plantenga, Maaike Veen en Steven van Vliet
Country manager: Linda van Hage

Contactgegevens

06-20611000
www.janegoodall.nl
info@janegoodall.nl

 

 

 

 

Terug naar het overzicht