Nederlands

Help de natuur en bied op unieke natuurbelevenissen

- Veiling Dag van de Natuur 2 oktober 2019 -


GlobeGuards organiseert ieder jaar, rond Werelddierendag, de Dag van de Natuur in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Op deze dag vindt de grootste veiling van natuurbelevenissen plaats. U kunt hier bieden op unieke natuurbelevenissend die aangedragen zijn door de leden van GlobeGuard, kleine maar zeer slagvaardige natuurbeschermers.

Frank Buunk is dit jaar de veilingmeester. Frans de Waal is onze ere-gast en keynote spreker. Deze veilingavond is inclusief borrel en feestelijk diner dat u wordt aangeboden door Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem.

Het programma start om 16.45 uur en duurt tot 22.00 uur.

BEKIJK HIER EEN IMPRESSIE VAN HET VEILINGDINER van vorig jaar.

Veiling_veilingmeester_2017.jpg Veiling_zaal3_2017.jpg
Veiling_tafel_2017.jpg Veiling_zaal1_2017.jpg

Uw bod, uw bijdrage aan de natuur

De opbrengst van deze veiling is voor onze leden een zeer belangrijke inkomstenbron waarmee zij hun natuurbeschermingsactiviteiten voort kunnen zetten.
De voorgestelde natuurbelevenissen zijn unieke ervaringen waarbij u vaak achter de schermen kunt kijken bij de organisatie, of het zijn speciale items die door die organisaties ingebracht zijn. De prijzen van de veilingitems variëren van ongeveer €300,- tot ruim €5000,-.

De hoogste bieders van de afgelopen jaren reisden af naar Armenië om beren uit te zettenringden havikken op de Veluwe of kregen les in het vliegen van een drone. Stuk voor stuk unieke belevenissen!

Veilingitems onder de hamer
Biedt u op een avondsafari met boswachter Arjan Postma ten bate van de wilde honden van Stichting PDC? Of een masterclass fotografie waarbij de opbrengst naar de regenwouden in Frans Gyana gaan van Stichting Trésor? Alle 27 veilingitems leest u in de veilingcatalogus van 2019.

Eregast en keynote speaker Frans de Waal
Prof. Frans de Waal studeerde biologie in Nijmegen, Groningen en Utrecht. Van 1975-1981 deed hij met Prof. Jan van Hooff onderzoek aan de chimpanseekolonie in Burgers’ Zoo in Arnhem. Daarna vertrok hij naar Amerika, eerst op het Wisconsin Primate Center en vanaf 1992 hoogleraar aan de Emory universiteit van Atlanta en directeur van het Living Links Center van het Yerkes National Primate research Center. Frans de Waal trok vooral aandacht toen hij in 1982 in zijn boek Chimpanseepolitiek het gedrag van chimpansees als intelligent en emotioneel gedreven presenteerde. Zijn vergelijkingen tussen het gedrag van mens en chimpansee en andere dieren maakte hem wereldbekend. Door Times Magazine werd hij in 2007 uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen. In 2013 ontving Frans de Waal een eredoctoraat van de universiteit van Utrecht en werd benoemd op de bijzondere positie van universiteitshoogleraar.

Kosten? Geen!
Maar elke aanwezige wordt wel geacht ruimhartig bij te dragen aan de natuur!
Overigens betaalt de belasting mee. GlobeGuards heeft de ANBI-status en daarmee is ieder eindbod fiscaal aftrekbaar.

Wilt u de natuur ondersteunen met een bod op één of meerdere veilingitems? Wij ontvangen u graag op het veilingdiner op de Dag van de Natuur. Voor het veilingdiner op 2 oktober is helaas geen plaats meer. In 2020 organiseren wij dit event op woensdag 7 oktober. Heeft u belangstelling? Laat het ons weten! 

De Dag van de Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door: 

burgerszoo_stack_nl_rgb.jpg     allfornature.jpg

 

 foto's zijn gemaakt door Ruben Hoekstra